“Ramai orang anggap bila kita main kat tepi jalan tu macam kita meminta sedangkan kita perform nak hiburkan orang yang lalu dekat situ sebab kadang-kadang ada orang yang balik kerja stress, bila dia dengar kita perform dia enjoy dan terhibur.” – Caliph Buskers Kejayaan bukan hanya mimpi. Ikuti Ini Cerita Saya kisah disebalik kejayaan Caliph […]

Read more

“Mereka yang mempelekehkan dan memperkecilkan kita, adakah mereka yang sediakan makanan untuk kita, tidak kan?” Ikuti cerita inspirasi duka suka dari hati ke hati bersama Keith Foo sendiri tentang jatuh bangun beliau. #iniceritasaya #keithfoo #aktor #malaysia #indonesia #sinetron #world

Read more

Apabila ambil mudah semua perkara, bila susah mula fikir segalanya. Kita lupa, Allah ada. Kita lalai dengan kemewahan dan kesenangan. Ikuti perkongsian saudara Zul Handy Black dari aktif dalam dunia hiburan dan perubahan demi perubahan. . . . #ZulHandyBlack #KauYangBernamaILLAHI #IniCeritaSaya #Penghijrahan #hijrah #inspirasi

Read more

Minat muzik gambus sejak usia kecil lagi memberi kelainan buat Fauziah Gambus, untuk kekal berada dalam industri hiburan. Malah, gambus boleh menghasilkan kepelbagaian lagu. Betul ke orang tak tahu gambus? Ikuti perkongsian dan perjalanan hidup Fauziah Gambus dengan lebih dekat. Jangan lupa subscribe & share tau! HbiT semestinya menjanjikan video yang lagi menarik‚̧ #hbit #IniCeritaSaya […]

Read more

“Korang rasa benda tu macam kelakar, tapi kita tak tahu orang tu akan terbawa-bawa benda negatif dan dia akan mengalami depression… Dan depression brings to suicide”.- Steffi Sidhu (Atlet Futsal Negara). Steffi anti Body Shaming! Ikuti perkongsian Steffi Sidhu, berkongsi kisah hidup dan karier serta dunia sukan. Apa cabaran dan dugaan yang perlu beliau hadapi? […]

Read more

Mungkin ramai yang tak tahu, Gaya sebenarnya lulusan undang-undang terjun ke bidang perfileman. Gaya menghadapi situasi yang sangat sukar apabila berkomunikasi dalam Bahasa Malaysia. . Ikuti perkongsian Gaya dalam menghadapi liku-liku industri perfileman dan impiannya untuk ke pentas antarabangsa. . Inilah cerita Gayatri Su-Lin Pillai. . Saksikan Ini Cerita Saya sekarang!¬† . Banyak lagi video […]

Read more

Putus asa punca Datuk Nicol David bersara dari arena skuasy? . . . . Ikuti perkongsian yang penuh dengan inspirasi, hanya di https://www.hbit.my Subscribe & Share Tau! #nicoldavid #putusasa #iniceritasaya #nicol #nicoldavid #jomshare #Malaysia

Read more

“Sebagai ibu bapa kita kena konsisten, kalau kita janji dia sesuatu kita buat. Kita bagi dia peraturan dan kita kena ikut.” Ikuti cerita Pushpa Narayan untuk mengetahui bagaimana beliau menjaga keluarganya. Ini Cerita Saya ” Pushpa Narayan”. #iniceritasaya #hbit #PencetusInspirasi #pushpanarayan

Read more

“Kita selalu kena pergi balik kepada history kita. KaLau kita tak faham apa yg berlaku sebelum ni, kita takkan faham masa sekarang dan masa depan.” . Ikuti cerita Kavita Sidhu untuk mengetahui pandangan dan kisah kecintaannya terhadap Negara. . . #iniceritasaya #hbit #PencetusInspirasi #kavitasidhu *Saksikan Sembang Rahmah menampilkan Hans Isaac & Kavita Sidhu, 9 malam […]

Read more

Ini cerita saya!! Kuan Chee Heng atau lebih dikenali sebagai Uncle Kentang Kebaikan ada dalam hati setiap manusia. Uncle Kentang memilih untuk jadi orang yang berlumba merebutnya. Apa buat uncle kentang sebak dan sedih? Ikuti kisah beliau Kuan Chee Heng yang sungguh menyentuh jiwa. Rakyat Malaysia, mampukah anda berbuat begini? Komen, Like & Share sekarang! […]

Read more